Vreemde Gasten Amersfoort logo

Kunstenaars

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ron Jagers

Een meisje dat tegen de zon in kijkt en haar ogen met een hand beschermt

Tijdens deze editie van Vreemde Gasten toont fotograaf Ron Jagers 3D-foto’s en pseudo-3D’s. Zelf omschrijft hij zijn werk als ‘fotografie met een huid’.

Ron Jagers exposeert op Lieve Vrouwenstraat 27.

Website van de kunstenaar

German Jimenez

Terugkerende thema’s het werk van German Jimenez zijn de natuur en menselijke figuren. Hij geeft de dagelijkse realiteit weer, niet als een soort spiegel maar als een vorm van “recycling” vanuit een nieuw en ander perspectief. Met name in zijn aquarellen komt het experimentele karakter tot uitdrukking.

German Jimenez exposeert samen met Harry Spenkelink op Valkestraat 5.

Website van de kunstenaar

Abby Junge

Abby Junge is een multidisciplinaire kunstenares. Ze creëert scènes uit haar hoofd, geïnspireerd door het leven en haar humoristische kijk daarop. Geen materiaal is verboden, en geen materiaal wordt op een bepaalde manier gebruikt. Maar ze is verliefd geworden op linoleum, een materiaal dat na elke verkeerde snede niet meer hersteld kan worden. Zij vindt de schoonheid in de fouten die zijn uitgesneden en die voor altijd gedrukt zullen blijven.

Abby Junge exposeert op Zuidsingel 35A, samen met Mia Wittop Koning.

Website van de kunstenaar

Reinier Kamphuis

Foto’s, kleine schetsen en herinneringen vormen het uitgangspunt voor de schilderijen en gouaches van Reinier Kamphuis. In zijn werk zijn compositie en kleurgebruik belangrijk, maar ondergeschikt aan de spontaniteit van het schilderen.

Reinier Kamphuis exposeert op Muurhuizen 139-141, samen met Alie van de Wolfshaar en André Hilderink.

Website van de kunstenaar

Frans Kanters

Fotograaf Frans Kanters zoekt in zijn werk de stilte in het landschap. Kleur leidt alleen maar af. Zijn zwart-witfotografie wordt gekenmerkt door leegte en lijnen. Door de afwezigheid van kleur blijft er voor de kijker meer ruimte voor interpretatie over.

De foto’s van Frans Kanters zijn te zien op Muurhuizen 33a, samen met het keramiek van Wilma Hornsveld.

Website van de kunstenaar

Lia Kok

Het centrale thema in het werk van Lia Kok is de menselijke existentie in zijn kwetsbaarheid en kracht. Het delicate evenwicht tussen beide intrigeert haar. Zij schildert ‘de mens met een verhaal’. Ter inspiratie put zij uit advertenties, kranten, tijdschriften en fotoalbums. Zij herinterpreteert de afbeeldingen die ze tegenkomt, verandert de context, haalt delen eruit en voegt delen toe en laat zich daarbij leiden door haar eigen emotie en picturale en narratieve elementen.

Het werk van Lia Kok is te zien op Nieuweweg 4, samen met dat van Maram Alsahali.

Website van de kunstenaar

Foktjen Koning

Foktjen Koning maakt herinneringssieraden en objecten die tot stand komen door verhalen en emoties en door gekoesterde voorwerpen te verwerken. De stukken zijn uniek en persoonlijk. De verhalen en herinneringen treden weer in het daglicht en vertellen hun geschiedenis. Het verhaal gaat verder…

Foktjen Koning exposeert op Breestraat 52.

Website van de kunstenaar

Karin Koning

Karin Koning wertk met natuurlijke materialen zoals wol, klei, planten en papiervezels om bijzondere geschiedenissen subtiel en persoonlijk vast te leggen.

Het werk van Karin Koning is te zien op Muurhuizen 78, samen met dat van Sophie Colpa en Trudi Willenborg.

De kunstenaar op Instagram

Anneke Koster

“Mijn schilderijen zijn geïnspireerd op beelden van voltooid verleden tijden”, zo beschrijft Anneke Koster haar werk. Ze schildert landschappen, open ruimtes, steden, straten, industrieterreinen uit verschillende tijden. Laag over laag opgebouwd. Natuurlijk en organisch, vanuit verschillende materialen en diverse technieken. De ene laag bepaalt de volgende en deze opbouw zorgt voor beweging en groei.

Anneke Koster exposeert samen met Anneke Adema op Kortegracht 14.

Website van de kunstenaar

Carolien Magnus

Beeldhouwer Carolien Magnus werkt vooral in steen maar ook in hout. Haar werk is abstract of geabstraheerd figuratief. Daarbij gaat ze uit van wat de vorm van het materiaal al in zich heeft en zoekt naar grote lijnen en spanning tussen vlakken en rondingen.

Carolien Magnus exposeert in de tuinen van het Seminarie, Muurhuizen 102.

Website van de kunstenaar

Lucienne Meijerink-Smeenk

Lucienne Meijerink-Smeenk is gefascineerd door de mogelijkheden van klei. Ze houdt ervan om met dit materiaal te experimenteren en combineert het met verschillende ingrediënten en andere materialen. Door bijvoorbeeld de as van een houtvuur tijdens een feestje in het glazuur te verwerken, krijgt haar werk een persoonlijke uitstraling. Ze vindt haar inspiratie in verweerde materialen, industriële gebouwen en de natuur. Haar objecten vertellen een verhaal. Het creëren van een plekje voor een dierbare herinnering geeft haar werk een extra dimensie.

Lucienne Meijerink-Smeenk exposeert in Katoendrukkerij de Volmolen, Plantsoen Noord 2, naast de Koppelpoort.

Website van de kunstenaar

Doke Melman

Doke Melman heeft een voorkeur voor eenvoudige composities en subtiele kleurcontrasten. In haar schilderijen laat ze achterwege wat teveel, te gedetailleerd en te ingewikkeld is. Daardoor wint het beeld aan kracht.

Doke Melman exposeert samen met Ans van Wegen-van ’t Klooster in Stovestraat 14.

Website van de kunstenaar

Anne France Monshouwer

Anne France Monshouwer kan niet over het strand lopen zonder schelpen, houtjes, stenen, zee-egels en op te rapen. Ook de structuur van het drooggevallen strand tijdens eb of watererosie sporen in steen blijven fascineren. Deze indrukken en vormen neem ze mee in haar werk. Dit werk is veelal organisch van vorm, waarin zij de schoonheid van de natuur weergeeft zonder er een kopie van te maken. Het werk is gevarieerd en er zijn er geen twee gelijk.

Anne France Monshouwer exposeert samen met Iris Halter op ’t Zand 24.

Website van de kunstenaar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z