Vreemde Gasten Amersfoort logo

Kunstenaars

De kunstenaars van Vreemde Gasten 2022 zijn bekend!

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

 

Maram Alsahali

Maram Alashi uit Jemen is een oud-bewoonster van AZC Amersfoort. Tijdens Vreemde Gasten toont zij in de fotoserie SOUL een andere kant van het leven op een AZC om zo vooroordelen te doorbreken en een ander beeld te schetsen van de bewoners.

Maram Alashi exposeert op Nieuweweg 4.

Roderique Arisiaman

Het werk van Roderique Arisiaman laat zich het beste omschrijven als fotografische schilderijen met taferelen die zich op en over het randje van de realiteit afspelen.

Roderique Arisiaman exposeert op Muurhuizen 101.

Website van de kunstenaar

Nora Baetens

Het werk van Nora Baetens is met name geïnspireerd op de natuur. Na vooral het maken van keramiek, ook in combinaties met andere materialen is zij nu bezig met emailles en cyanotypes in combinatie met garen.

Nora Baetens exposeert op Muurhuizen 59.

Website van de kunstenaar

Ans Bakker

In haar glaskunst probeert Ans Bakker de kwetsbaarheid van het landschap uit te drukken. Een eenheid met onszelf als onderdeel van het landschap. Ze wil haar glaslandschappen iets menselijks geven, iets tastbaars, iets verlichtend, iets wat oproept tot tederheid, tot genegenheid, tot aanraking, tot koesteren.

Ans Bakker exposeert op Weverssingel 24.

Website van de kunstenaar

Annemiek van den Bedem

Annemiek van Bedem maakt figuratieve olieverfschilderijen en rekent zichzelf tot de klassiek modernen. Haar onderwerpen zijn mensen, dieren, stadsgezichten en stillevens.

Annemiek van Bedem exposeert op Muurhuizen 110.

Website van de kunstenaar

Eveline Berendsen

Eveline Berendsen maakt hedendaagse beelden & objecten. Autonoom, vrij werk. Organische vormen. Focus op de essentie. De kern zichtbaar. Continu in beweging, zoeken naar balans. Hoofd, hart en handen in verbinding. Ruimte voor groei, imperfectie en een glimlach. Zij werkt met steen, metaal, papier, brons, bladgoud en gaas.

Eveline Berendsen exposeert op Muurhuizen 185.

Website van de kunstenaar

Hannah Blom

Hannah Blom maakt beelden die verrassen, prikkelen, zoeken en spelen. Zowel figuratief als abstract zoekt zij naar een spannende en niet voor de hand liggende vormentaal. Lassend, lijmend, naaiend, knopend zoekt zij haar weg de ruimte in. Ook nadat een beeld klaar is moet het vragen oproepen, een open ruimte creëren voor de waarnemer. Ruimte om te spelen en mee te spelen.
Website van de kunstenaar

Met verschillende materialen en technieken onderzoekt Sophie Colpa het expressievermogen van bijvoorbeeld haar lijf. Wat doet moederschap met haar? Hoe beleeft zij haar ouder wordende lijf, hoe vertaalt zij haar innerlijke leefwereld naar haar werk? Met haar werk probeert zij een verhaal te vertellen waar mensen zich in kunnen herkennen.
Website van de kunstenaar

Suzanne Compaan

Het meestal abstracte werk van Suzanne Compaan ontstaat niet vanuit een vooropgezet plan, maar intuïtief. Naast haar gravures op glas, uitgaande van een foto eronder, experimenteert zij met porselein. Zo maakte zij een uit honderden delen bestaand “onbruikbaar servies”, waarmee zij reageerde op het verbod tijdens een deel van de coronapandemie om meer dan twee gasten thuis te ontvangen. Tijdens Vreemde Gasten gebruikt zij de honderden onderdelen van het servies voor een nieuw project.
Website van de kunstenaar

Magdalena de Coninck

In het werk van Magdalena de Coninck tref je flarden aan van imaginaire landschappen, stille getuigen uit een ver verleden, mysterieus of visionair. Soms ontstaat haar werk spontaan vanuit zin in kleur, in de zee, in vliegen of vanuit de behoefte om een bepaalde sfeer op te roepen. Vaker gaat het om abstracties, zoektochten, droomwerelden. Haar stijl is expressief, vrij, lyrisch organisch of abstract figuratief.
Website van de kunstenaar

Henriëtte Coppes

Henriette Coppes laat zich in haar werk leiden door materiaal. Steeds dient zich de vraag weer aan: ‘Wat vraagt het materiaal en wat kan ik er mee?’ De laatste jaren wordt zij vooral gegrepen door het afvalprobleem en zoekt zij materiaal dat ze een tweede leven kan geven. Zij zaagt stapels tijdschriften met de zaagmachine, verbindt de stapeltjes papier met touw, metaal of textiel en bewerkt ze met verf en verharder. Zo ontstaan nieuwe rasters, die passen binnen haar abstract-geometrische beeldtaal.
Website van de kunstenaar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z