Vreemde Gasten Amersfoort logo

Kunstenaars

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cornelia Nauta

Cornelia Nauta fotografeert het liefst vanuit de verbeelding. Ze probeert schoonheid te vinden door de psyche te onderzoeken en creëert zo een vrouwelijk zelfbeeld dat autonoom is, zodat anderen hun eigen bespiegeling kunnen maken. Daarbij maakt ze vaak gebruik van haar eigen lichaam in het beeld. Hierdoor wordt de fotosessie een soort performance en speelt zij de rol van actrice in haar eigen werk. Daarin past ze veelvuldig meervoudige belichting toe, waardoor ze laag voor laag kan werken en delen van foto’s elkaar kunnen overlappen. Op die manier ontstaan beelden die dromerig zijn en suggestief.

Cornelia Nauta exposeert samen met José Hutjes op Muurhuizen 80.

Website van de kunstenaar

Adriana Nichting

Adriana Nichting maakt beelden. Meestal van klei. Maar ze houdt ervan materialen te combineren en grenzen te verleggen, dus zijn er intussen ook beelden met/van brons, hout, glas, perspex, textiel en metaal. Zij geeft vorm aan de dingen die haar treffen in deze wereld en wil haar ervaringen delen met anderen. Is hetgeen zij ziet de werkelijkheid of slechts een afspiegeling ervan?

Adriana Nichting exposeert samen met Leon Turpijn op Valkestraat 13. 

Website van de kunstenaar

Maartje van den Noort

Maartje van den Noort maakt schilderijen en wandtapijten, geïnspireerd op de florale wereld. Haar werk is vaak rustig van toon. Ze spreekt in kleur, maar probeert altijd tot een kalm beeld te komen. De matte verf die zij daarvoor gebruikt en de onbehandelde linnen doeken waarop ze schildert helpen daarbij.

Maartje van den Noort exposeert samen met Ruben van der Scheer op Muurhuizen 103.

Website van de kunstenaar

Ruud Oeben

Ruud Oeben maakt emotionele collages en schilderijen.

Het werk van Ruud Oeben is te zien op Kortegracht 2.

Kyra van Opijnen

Met haar foto’s reageert Kyra van Opijnen op de tijd waarin wij leven. De wereld wordt kleiner, niets is meer vanzelfsprekend, de mens blijkt kwetsbaar. Tegelijk trekken we massaal de natuur in. De fotograaf is op zoek gegaan naar de symboliek van planten en het tijdperk waarin we leven. Het resultaat hiervan is de serie ‘Monstera’, die zij tijdens deze editie van Vreemde Gasten toont.

Kyra van Opijnen exposeert samen met Iris te Wieske op Breestraat 54.

De kunstenaar op Instagram

Birgit Pedersen & Ruud Verwaal

Ruud Verwaal schrijft gedichten, Birgit Pedersen is beeldend kunstenaar. Hout, papier & poëzie. Fijn, mooi, breekbaar. Tekst en beeld grijpen in elkaar en worden samen méér. Birgit en Ruud werken organisch samen en voelen dat het goed is. Of soms ook niet, en dan wordt er door de een of de ander ingegrepen en tekst of beeld aangepast. Twee kunstenaars die elkaar inspireren en daar een vorm voor gevonden hebben, geweldig.

Het werk van Birgit Pedersen en Ruud Verwaal is te zien op Muurhuizen 86A.

Website van Ruud Verwaal
Website van Birgit Pedersen

Sally Pittman

Sally Pittman maakt installaties die voor specifieke plekken zijn bestemd, assemblages en performance kunst. Door textiel, gevonden voorwerpen en fotografie te combineren komt zij tot haar beeldende werk.

Sally Pittman exposeert samen met Jolanda Meulendijks op Grote Spui 5.

Website van de kunstenaar

Klary van der Pol

Helaas kan Klary van der Pol niet meer deelnemen aan Vreemde Gasten. Zij overleed op 21 augustus.
Klary had nog zoveel plannen en had zich ook voor dit jaar weer opgegeven voor dit evenement. Maar haar gezondheid liet Klary steeds meer in de steek. Door de COPD, waaraan zij leed, was het werken met haar favoriete materiaal, wol, al enige tijd onmogelijk geworden, terwijl dat haar grote passie was. Zij volgde cursussen in weef- en textieltechnieken om uiteindelijk uit te komen bij het verven en vervilten van wol. Haar specialiteit waren sjaals, kragen en hoeden. Ieder werk was uniek en Klary won er verschillende prijzen mee.
Toen haar gezondheid begon te haperen zocht Klary naar andere technieken en materialen die lichamelijk minder inspanning vereisten. Tot aan het eind van haar leven bleef zij vol enthousiasme creëren. Vreemde Gasten verliest met het overlijden van Klary een trouwe deelnemer.

Lauritz Prins

Bloemsierkunst. Het werk van Lauritz Prins is te zien op Havik 31, samen met het werk van Mary Treu.

Website van de kunstenaar

Joke Rijneveen

Joke Rijneveen schildert met olieverf op doek of paneel. Terugkerende thema’s zijn de zee en het strand, uitgestrekte weilanden, optochten van mensen en dieren en eenzame huizen in een leeg landschap. Door middel van mensen die in optochten ergens naar toe op weg zijn, probeer ik mijn visie op de menselijke natuur te laten zien.

Joke Rijneveen exposeert samen met Evelien Spoelder op Muurhuizen 145.

Website van de kunstenaar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z