Vreemde Gasten Amersfoort logo

Aanmelden kunstenaar

De inschrijving voor kunstenaars is gesloten! Locaties kunnen zich nog wel inschrijven voor deelname aan Vreemde Gasten 2024. Ben je kunstenaar en kun je zelf een locatie regelen om je werk te tonen, neem dan contact met ons op!

Wat leuk dat je je wilt aanmelden als kunstenaar voor Vreemde Gasten op 5 & 6 oktober 2024!

Voor wie?

Vreemde Gasten richt zich op professionele kunstenaars die wonen en/of als kunstenaar werken in de regio Eemland (Amersfoort, Leusden, Baarn, Soest, Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk en Woudenberg) of een band hebben met de stad Amersfoort. Beginnend kunstenaar? We nodigen je van harte uit om werk in te sturen! Er is ruimte voor alle mogelijke disciplines: beeldhouwen, fotograferen, schilderen, tekenen, grafisch, audiovisueel, mixed media, design & vormgeving, sieraden, textiel, glas, keramiek etc.

Selectie

Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke selectiecommissie van deskundigen uit de lokale kunstwereld, die let op de artistiek-inhoudelijke kwaliteit van het werk. Vooral kijkt de commissie naar vakmanschap, zeggingskracht, oorspronkelijkheid, innovatie, aantrekkingskracht, toegepaste technieken en nieuwe initiatieven of vormen. Bij de uiteindelijke selectie speelt ook een goede balans in het aanbod per categorie een rol en de diversiteit van het totale aanbod.Geef de selectiecommissie een zo goed mogelijke indruk van je werk. Alleen op die manier kan zij haar werk doen!

Expositieruimte

Als je geselecteerd wordt, dan word je aan een van de deelnemende locaties gekoppeld en zo mogelijk een collega-kunstenaar. Daarbij zoeken we naar de best passende combinaties. Als je als kunstenaar samen met een locatie-eigenaar zelf een combinatie aandraagt, dan zal de commissie die zeker in overweging nemen maar het biedt geen garantie dat het ook zo gaat gebeuren. Heb je eerder meegedaan en was je erg blij met je locatie en/of mede-exposant? Vreemde Gasten zoekt elke editie naar spannende en nieuwe combinaties van kunstenaars en locaties, dus we kunnen niet toezeggen dat je dit jaar op dezelfde plek in dezelfde combinatie kunt exposeren.

Kosten

Deelnemen kost € 75. Dit bedrag kun je terugverdienen door de verkoop van een of meer kleine werken op de centrale expositie in de Stad van Cahen en van werk dat in de huizen wordt tentoongesteld. De werken op de centrale expositie worden verkocht voor een bedrag tussen de € 75 en € 150 – jijzelf bepaalt de prijs. Voor de verkoop van je werk berekent Vreemde Gasten vanzelfsprekend geen commissie.

Aanmelden is mogelijk tot 15 maart. In de loop van april zullen we de geselecteerde kunstenaars bekend maken.

Aanmeldingsformulier

Met onderstaand formulier meld je je aan. Aanmeldingen die op een andere wijze binnenkomen worden niet in behandeling genomen.


  (Wanneer je werk tijdens de centrale overzichtstentoonstelling via ons verkocht wordt, maken we het geld graag z.s.m. aan je over. Dan is het fijn als we alvast je bankgegevens hebben.)  Andere social media:

  Opleiding (als je autodidact bent, geef dit dan alsjeblieft aan):

  Aantal jaren ervaring:

  Exposities:

  Woon of werk je in de binnenstad en wil je in je eigen huis of atelier exposeren?
  JaNee

  Wat voor werk wil je tijdens Vreemde Gasten presenteren (meerdere keuzes mogelijk)?

  Waar kan je werk hangen of staan (meerdere keuzes mogelijk)?
  BinnenBuiten

  Voor het bepalen van een geschikte expositieruimte is het ook handig om een indruk van het formaat van je werk te hebben (meerde keuzes mogelijk):
  Zeer grootGrootMiddelKleinZeer klein

  Toelichting op de benodigde ruimte om je werk te exposeren:

  Eén foto van je werk komt in de Vreemde Gasten-catalogus te staan, op de website kunnen we meerdere afbeeldingen laten zien. Erbij is ruimte voor een korte beschrijving van je werk. Daarvoor ontvangen we graag jouw bijdrage! Beschrijf hieronder wat voor soort werk je tijdens Vreemde Gasten wilt laten zien en wat je ermee wilt uitdrukken.

  Meestal plaatsen we per locatie werk van twee kunstenaars. Met wat voor type kunstwerk zie je jouw werk het liefst samen?

  Fotobestanden van je werk. Verstuur deze via een downloadlink van WeTransfer. Plak de link in het formulierveld hieronder (klik hier voor een beknopte gebruiksaanwijzing van WeTransfer).

  Aanvullende informatie:

  Privacyverklaring* (aanvinken voor akkoord):