Vreemde Gasten Amersfoort logo

Aanmelden kunstenaar

De aanmelding voor kunstenaars is gesloten! 

Wat leuk dat je je wilt aanmelden als kunstenaar voor Vreemde Gasten op 1 & 2 oktober 2022.

Hieronder tref je de criteria die de selectiecommissie (deskundigen uit de lokale kunstwereld) voor de beoordeling van jouw inzending hanteert.

Als je geselecteerd wordt, dan word je aan een van de deelnemende locaties gekoppeld en zo mogelijk een collega-kunstenaar. Daarbij zoeken we naar de best passende combinaties.

Als je als kunstenaar samen met een locatie-eigenaar zelf een combinatie aandraagt, dan zal de commissie die zeker in overweging nemen maar het biedt geen garantie dat het ook zo gaat gebeuren.

Deelnemen kost €75. Dit bedrag is eventueel terug te verdienen door de verkoop van een klein, representatief werk op de centrale expositie in de St. Aegtenkapel en door werk dat in de huizen wordt tentoongesteld. Voor de verkoop van eigen werk berekent Vreemde Gasten vanzelfsprekend geen commissie.

 • In de eerste plaats richt Vreemde Gasten zich op hedendaagse kunst, gemaakt door professionele kunstenaars die wonen en/of als kunstenaar werken in de regio Eemland (Amersfoort, Leusden, Baarn, Soest, Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk en Woudenberg).
 • Wij zoeken kunstenaars die beroepsmatig werken in de volgende disciplines: beeldhouwen, fotograferen, schilderen, tekenen, grafisch, audiovisueel, mixed media, design & vormgeving en overig (sieraden, textiel, keramiek, glas etc.).
 • Ook eerdere deelnemers aan de KunstKijkRoute Eemland en aanstormend (pas afgestudeerd) talent uit de regio nodigen wij van harte uit om in te schrijven.
 • We kijken naar een goede balans in het aanbod per categorie en de diversiteit van het totale aanbod.
 • Uiteraard speelt de artistiek-inhoudelijke kwaliteit van het werk een belangrijke rol; de adviescommissie kijkt vooral naar vakmanschap, zeggingskracht, oorspronkelijkheid, innovatie, aantrekkingskracht, toegepaste technieken en nieuwe initiatieven of vormen.

Heb je het bovenstaande doorgenomen en wil je je nog steeds aanmelden? Vul dan onderstaande formulier in.

NB: Aanmelden is alleen mogelijk via dit inschrijfformulier. Aanmeldingen die op een andere wijze binnenkomen worden niet in behandeling genomen.


  (Wanneer je werk tijdens de centrale overzichtstentoonstelling via ons verkocht wordt, maken we het geld graag z.s.m. aan je over. Dan is het fijn als we alvast uw bankgegevens hebben.)  Andere social media:

  Opleiding (als je autodidact bent, geef dit dan alsjeblieft aan):

  Aantal jaren ervaring:

  Exposities:

  Soort werk:

  Geschikt voor:

  Korte beschrijving van jouw werk:

  Benodigde ruimte*:

  Mijn werk combineert goed met:

  Fotobestanden van je werk. Verstuur deze via een downloadlink van WeTransfer. Plak de link in het formulierveld hieronder.

  Hoe werkt WeTransfer?

  1. Ga naar WeTransfer.

  2. Klik op "Voeg bestanden toe".

  3. Selecteer de gewenste bestanden en klik op de knop "Openen".

  4. Klik op het blauwe plusje om eventueel meer bestanden toe te voegen.

  5. Klik op de blauwe knop "Creëer mijn link".

  6. Klik op de blauwe knop "Kopieer link".

  7. Plak de link in het formulierveld hieronder.

  Aanvullende informatie:

  Privacyverklaring* (aanvinken voor akkoord):