Vreemde Gasten Amersfoort logo

Kunstenaars

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Marian Dessing

Marian Dessing richt zich op toegepaste kunst/vormgeving, ze maakt functionele producten. Daarbij werkt zij zoveel mogelijk met gerecyclede materialen. Tijdens Vreemde Gasten laat zij onder andere lampen van gelezen boeken zien. Van afgeschreven bouwhelmen presenteert Marian verlichting, opbergmogelijkheden en voorzieningen voor planten. Ook toont ze raamschermen/wanddecoraties met natuur als uitgangspunt.

Het werk van Marian Dessing is te zien op Kortegracht 10.

Website van de kunstenaar

GEANNULEERD: Marie Christine ten Doesschate

Het werk van Marie Christine ten Doesschate bestaat uit Muuridylles (assemblages), Boodschappentasjes (sieraden) en andere creaties zoals tassen, kragen en dasjes. Bij vrijwel elk  object hoort een gedicht.

Marie Christine ten Doesschate exposeert op Muurhuizen 99.

Website van de kunstenaar

Frank Driessen

Bomen staan bomen voor Frank Driessen symbool voor de cyclus van het leven. Geïnspireerd door de grillige lijnen en de processen van leven en dood maakt hij zijn houtvormen uit stukken van de boom. Vaak zijn het aangetaste delen met sporen van schimmels of insecten en dooraderd met lijnen en kronkels. In zijn werk komen bewondering voor de natuur, fascinatie voor de levenscyclus en vakmanschap samen

Frank Driessen exposeert samen met Suzanne Compaan op Breestraat 59-61.

Website van de kunstenaar

Caroline Eier

Caroline Eier werkt van abstract tot figuratief. Ze werkt bijvoorbeeld op papier dat een marmeren ondergrond krijgt, waarop zij verbolgens een linosnede aanbrengt. Ze gebruikt viltstift, acrylverf, collage van eigen werk en bladgoud. Zij improviseert op de etsen van Rembrandt en het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci.

Caroline Eier exposeert samen met Hanna Salonen op Drieringensteeg 1.

Website van de kunstenaar

Sabine van Erkel

In haar werk combineert Sabine van Erkel verschillende technieken: collage, olieverf, acryl, grafische technieken, fotografie en sjablonen. Zij gebruikt bijvoorbeeld oude kranten en schuift zodanig met de structuren van platte teksten, koppen en kolommen dat er nieuwe vormen ontstaan, vooral menselijke figuren.

Sabine van Erkel exposeert op Zuidsingel 35B.

Website van de kunstenaar

Khanh Es

De foto’s van Khanh Es zijn te zien op Muurhuizen 119, samen met het werk van Jeanne en Mieke van der Heijden.

De kunstenaar op Instagram

Margriet Eyken

Margriet Eyken maakt al meer dan twintig jaar sculpturen en reliëfwerken. Ze gaan over mensen, uitgewerkt in schetsmatige kleine en grote ruimtelijke portretten en figuren. In de vorm van vrij werk en in opdracht, treffend in gelijkenis of als sfeerbeeld met eigen expressie en beeldtaal. Margriet werkt in klei en gemengde techniek.’

Margriet Eyken exposeert samen met José van den Tweel en Louise de Vries Lentsch op Muurhuizen 54A.

Website van de kunstenaar

Irma Frijlink

Het werk van Irma Frijlink gaat over kracht, herstellend vermogen, onmacht, vergankelijkheid. Zij tekent met de naaimachine op industrieel vilt. Vervolgens snijdt zij delen uit. Een steeds terugkerend thema in haar werk is kwetsbaarheid in de natuur en bij de mens.

Irma Frijlink exposeert op Muurhuizen 38. Daar is ook werk te zien van Hannah Blom en Henriëtte Coppes en Dineke Groenhof Blaauw.

Website van de kunstenaar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z