Vreemde Gasten Amersfoort logo

Kunstenaars

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Marian Dessing

Marianne Dessing richt zich op toegepaste kunst/vormgeving en maakt dus functionele producten. Daarbij werkt zij zoveel mogelijk met gerecyclede materialen. Tijdens Vreemde Gasten laat zij onder andere lampen van gelezen boeken en bouwhelmen zien, opbergmogelijkheden en bloempotten van afgedankte bouwhelmen en raamschermen en wanddecoraties met natuur als uitgangspunt.
Website van de kunstenaar

Marie Christine ten Doesschate

Het werk van Marie Christine ten Doesschate bestaat uit Muur-Idylles (assemblages), Boodschappentasjes (sieraden) en andere creaties zoals tassen, kragen en dasjes. Bij vrijwel elk  object hoort een gedicht.
Website van de kunstenaar

Frank Driessen

Bomen staan bomen voor Frank Driessen symbool voor de cyclus van het leven. Geïnspireerd door de grillige lijnen en de processen van leven en dood maakt hij zijn houtvormen uit stukken van de boom. Vaak zijn het aangetaste delen met sporen van schimmels of insecten en dooraderd met lijnen en kronkels. In zijn werk komen bewondering voor de natuur, fascinatie voor de levenscyclus en vakmanschap samen.
Website van de kunstenaar

Caroline Eier

Caroline Eier werkt van abstract tot figuratief. Ze werkt bijvoorbeeld op papier dat een marmeren ondergrond krijgt, waarop zij verbolgens een linosnede aanbrengt. Ze gebruikt viltstift, acrylverf, collage van eigen werk en bladgoud. Zij improviseert op de etsen van Rembrandt en het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci.
Website van de kunstenaar

Sabine van Erkel

In haar werk combineert Sabine van Erkel verschillende technieken: collage, olieverf, acryl, grafische technieken, fotografie en sjablonen. Zij gebruikt bijvoorbeeld oude kranten en schuift zodanig met de structuren van platte teksten, koppen en kolommen dat er nieuwe vormen ontstaan, vooral menselijke figuren.
Website van de kunstenaar

Khanh Es

Margriet Eyken

Irma Frijlink

Het werk van Irma Frijlink gaat over kracht, herstellend vermogen, onmacht, vergankelijkheid. Zij tekent met de naaimachine op industrieel vilt. Vervolgens snijdt zij delen uit. Een steeds terugkerend thema in haar werk is kwetsbaarheid in de natuur en bij de mens.
Website van de kunstenaar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z