Vreemde Gasten Amersfoort logo

Kunstenaars

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

 

Hanna Salonen

De schilderijen van Hanna Salonen zou je symbolisch of sprookjesachtig figuratief kunnen noemen. Verschillende facetten van het leven van mensen en natuur vormen haar inspiratiebron. Haar onderwerpen variëren, soms hebben ze een wat serieuzere ondertoon, maar vaak ook gebruikt Hanna humor in haar werk. In haar nieuwe serie ‘De niet ervaren herinneringen’ geeft zij een eigen invulling aan het collectieve familiegeheugen.

Hanna Salonen exposeert samen met Corine de Waart op Krommestraat 66B.

Website van de kunstenaar

Cathérine Schoenmakers

Voor Cathérine Schoenmakers is textiel iets driedimensionaals, ruimtelijks . Ze ziet overeenkomsten tussen textiel en architectuur en werkt vanuit dit idee aan ‘constructief textiel’. Het kenmerk van het werk van Cathérine is dat de objecten zelf, maar ook de gebruikte materialen, verhalen vertellen die sociale constructies of milieukwesties blootleggen. Deze verhalen zijn niet bedoeld om te beoordelen wat goed of fout is, maar om het publiek bewuster te maken en verschillende perspectieven te belichten. Haar werk wordt gekenmerkt door tegenstellingen. Dit komt tot uiting in kleuren en materialen: complementaire kleuren naast elkaar, materialen uit verschillende bronnen – alles in één stuk.

Cathérine Schoenmakers exposeert samen met Gemma Oosterhof, Rini van Breukelen en Gerlina Pols op Herenstraat 3 (Martha Flora).

Website van de kunstenaar

Willy Schut

Willy Schut vertaalt haar gedachten in textielschilderijen en objecten. Zoals een tekenaar tekent met potlood, zo “tekent” zij met naald en draad. Haar schilderijen en boekjes zijn een combinatie van schilderen, appliqueren en vrij machinaal en handborduren. Zij gebruikt stof, garen, verf en verder alles wat het beeld beter maakt.
Dat kan oud en afgedankt textielmateriaal zijn en ook papier, plastic, enz. ‘Verbindingen’ zijn het centrale thema in haar werk. Verbindingen in de ruimste zin van het woord: industriële en menselijke. Open, verbroken, nieuwe en afgesloten connecties.

Willy Schut exposeert samen met Evelien Spoelder op Muurhuizen 145.

Website van de kunstenaar

Anna Skubisz

Steeds meer schrijven sociale media, films en reclame voor wat we moeten voelen en hoe we moeten handelen. Maar onder deze dagelijkse realiteit gaat een andere, verborgen schuil, waar gevoelens en  ideeën niet duidelijk zijn omschreven. Uit deze laag komen de sculpturen van Anna Skubisz voort. Ze nodigen de toeschouwer uit om vanuit een nieuw perspectief naar het dagelijks leven te kijken. Meestal werkt Anna met natuurlijke materialen zoals zoals schapenwol of gerecyclede pulp. Materiaal, fysieke vorm en voorstelling vormen samen de sculptuur.

Op Muurhuizen 179 exposeert Anna Skubisz een werk dat in samenwerking met kunstenaar en glazenier Titia Felderhof tot stand is gekomen. Daarnaast is er werk van haar te zien in de Xaveriuskerk, ’t Zand 29.

Website van Anna Skubisz
Website van Titia Felderhof

Harry Spenkelink

Harry Spenkelink werkt bij voorkeur met papierporselein. Na een periode van open structuren waar zowel dag- als kunstlicht met het werk spelen, exposeert hij dit keer werk waarbij de tegenstellingen in kleur een belangrijke rol spelen.

Harry Spenkelink exposeert op Valkestraat 8.

De kunstenaar op Facebook

Mary Splinter

Mary Splinter creëert keramische kunstwerken onder de naam Mi Marie Keramiek. Haar werk is gevarieerd, daarbij heeft Mary een uitgesproken voorkeur voor het creëren van unieke stukken. Ze specialiseert zich vooral in het vervaardigen van arbeidsintensieve, met de hand gevormde objecten, geïnspireerd op de overvloedige schoonheid van de natuur. Met een sterke neiging tot experimenteren combineert ze graag verschillende soorten klei, of combineert ze klei met porselein. Ze zoekt voortdurend naar de grenzen van wat technisch mogelijk is.

Mary Splinter exposeert op Valkestraat 12a.

Website van de kunstenaar

Evelien Spoelder

Evelien Spoelder schildert met olieverf op hout. Via de nerven en noesten vertelt zij het verhaal van dat hout. Daarnaast maakt zij bloemobjecten, veelal hangende kunstwerken met verse bloemen.

Evelien Spoelder exposeert samen met Willy Schut op Muurhuizen 145.

Website van de kunstenaar

Elizabeth Stanley

Naast acryl en olieverf op doek werkt Elizabeth ook met epoxy giethars op houten panelen. In haar nieuwste werk komt haar fascinatie voor kleur en haar onderzoek naar kleurcombinaties tot uiting, Daarnaast is haar grafische achtergrond te zien in haar recente monoprinten.

Het werk van Elizabeth Stanley is te zien op Muurhuizen 86A.

Website van de kunstenaar

Christa Stoop

Christa Stoop maakt onder de naam VAN CHRISTA geometrische abstracte kunst. In haar werk is zij geïnspireerd door de bebouwde omgeving, zoals architectuur, zebrapaden en het polderlandschap. Uitgangspunt in haar werk is om binnen zelfgekozen beperkingen te spelen met vlakken, lijnen en kleuren. Ze werkt graag in series met diverse printtechnieken. Tijdens Vreemde Gasten 2024 exposeert zijn met verschillende prints variërend van abstracte landschappen en architectuur.

Christa Stoop exposeert samen met sieradenmaker Barbera de Leeuw op Muurhuizen 105.

Website van de kunstenaar

studioZAND (Erna Huppelschoten en Frans Ottink)

Frans Ottink en Erna Huppelschoten zijn de mensen achter studioZAND. Ze ontwerpen en maken serviesgoed en producten zoals vazen, urnen en sieraden van porselein en zilver. StudioZAND maakt alles, van model en mal tot eindproduct, in eigen atelier. Ze voelen het als een plicht om de dingen zó mooi te maken dat ze lang mee gaan. Voor hen in dat een vorm van duurzaamheid. In het productieproces streven ze naar zo min mogelijk afval. Ongebakken porselein wordt altijd hergebruikt en sinds 2018 ontwikkelen ze het recyclen van hoog gestookt porselein.

studioZAND exposeert samen met Anna Skubisz op Muurhuizen 179.

Website van de kunstenaar

Mary Treu

Mary Treu

Beeldhouwer Mary Treu maakte in 1999 haar eerste vrouw uit steen. Daarna volgden nog vele andere vrouwelijke en mannelijke figuren. Mary gebruikt verschillende soorten steen. Sommige werken worden daarna in brons gegoten en sinds kort ook in aluminium. Haar beelden houdt ze zo strak mogelijk; de grilligheid van de steen bepaalt de sfeer. Sinds 2011 schildert Mary ook. Zij is autodidact.

Mary Treu exposeert op Havik 31.

Website van de kunstenaar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z