Vreemde Gasten Amersfoort logo

Kunstenaars

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Evelien de Goeij

Steden staan centraal in het werk van Evelien de Goeij. Daarbij gebruikt ze verschillende technieken: tekenen, houtwerk en grafiek. Momenteel maakt zij vooral ‘krastekeningen’: zij verft eerst karton of dik papier helemaal zwart en krast er vervolgens stukken uit.
Website van de kunstenaar

Dineke Groenhof Blaauw

Lyda de Heer

Keramiste Lydia de Heer laat zich voor haar kunstwerken inspireren door de mystiek van oude culturen en geeft tegelijkertijd vorm aan persoonlijke emoties. Soms worden oude tekens en symbolen in de klei gegrift of voegt zij glas of koper toe aan haar sculpturen. De contrasterende materialen beïnvloeden en versterken elkaar. Haar objecten bouwt ze met de hand op uit verschillende soorten klei. De glazuren en engobes worden heel dun aangebracht, waardoor de structuur van de klei en het oppervlak behouden blijven.
Website van de kunstenaar

Inez de Heer Kloots

Bernard van Hemert

Mieke en Jeanne van der Heijden

André Hilderink

Merlijn van der Hoeven

Het werk van Merlijn van der Hoeven heeft iets poëtisch, maar is eigenlijk altijd gebaseerd op vormen uit de natuur. Hij zoekt de grens op van het materiaal en combineert verschillende technieken. Hij maakt losse objecten maar ook lampen en sieraden.
Website van de kunstenaar

Wilma Hornsveld

Dansende theepotjes met een knipoog. kleurrijk en net even anders.
Website van de kunstenaar

Erna Huppelschoten & Frans Ottink (Studio Zand)

Frans Ottink en Erna Huppelschoten van studioZAND ontwerpen en maken serviesgoed en producten zoals vazen, urnen en sieraden van porselein en zilver. Zij voelen het als een plicht om de dingen zó mooi te maken dat ze lang mee gaan. Ze zien dat als een vorm van duurzaamheid. In het productieproces streven ze naar zo min mogelijk afval.
Website van de kunstenaar

José Hutjes

Keramiste José Hutjes heeft mensen en dieren of een combinatie daarvan als onderwerp. In haar atelier smelten beelden uit het verleden en dingen die haar raken samen tot een nieuw beeld. Haar werk is ruw van structuur. Details maken het beeld zacht en krachtig.
Website van de kunstenaar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z