Vreemde Gasten Amersfoort logo

Kunstenaars

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Martha Goedings

Martha Goedings maakt vaak portretten, gebaseerd op oude foto’s . Ze schilderr, doet er nog een laag overheen en haalt ze weer uit de verf. Patronen, kleurvlakken, bloemen, alles gaat er overheen, tot de juiste, lyrische, ingetogen sfeer ontstaat. Een thema was ook: het kind in haarzelf.

Martha Goedings exposeert samen met Trudy de Mooy op Korte Gracht 2 (Bij Hein).

Website van de kunstenaar

Dineke Groenhof Blaauw

Dineke Groenhof Blaauw schildert met grote penselen op dun Aziatisch papier. Ze laat zich leiden door muziek, ze schildert de muziek die zij hoort en verwacht dat de essentie van de muziek in haar inkten terechtkomt. Bij het kunstproject ‘Twaalf maal stilte’ (2023) liet zij zich leiden door de stem van de dichter Juan Carlos Salvia die zijn gedichten in het Spaans aan haar voorlas. Dineke verstaat geen Spaans, maar ze legde de klank van zijn stem vast op papier. In haar foto-borduurwerk voorziet ze haar foto’s met de naaimachine van een extra laag.

Dineke Groenhof Blaauw exposeert samen met Henriëtte Coppes op Muurhuizen 31.

Website van de kunstenaar

Iris Halter

De schilderijen van Iris Halter hebben Franse namen. Haar moeder is geboren in Frankrijk. Het eerste grote werk dat ze ooit heeft verkocht heette ‘Vivre Libre’. Daarna heeft ze nog een aantal werken gemaakt in deze reeks. Daarbij gebruikte ze uitsluitend blauwe verf. Blauw staat voor haar voor de lucht, de zee, de kleur ogen van haar zoontje en voor vrijheid. Terwijl ze deze schilderijen maakt, is mijn hoofd helemaal leeg en is ze alleen daar maar mee bezig. Voor haar is dat ultieme vrijheid.

Iris Halter exposeert samen met Anne France Monshouwer op ’t Zand 24.

Website van de kunstenaar

Inez de Heer Kloots

Na jarenlang monumentaal werk te hebben gemaakt, is Inez de Heer Kloots overgestapt op het werken met porselein. Ze ziet het als een uitdaging om de grenzen op te zoeken van de dikte van het materiaal. Uiteindelijk zijn haar sieraden daarvan het resultaat: fijn en kleurrijk.
Doordat het porselein op 1250 graden gebakken is, is het steviger dan het lijkt!

Inez de Heer Kloots exposeert samen met Gine Vredeveld op op Muurhuizen 221.

Jan Kees Helms

De serie Sporen laat de vergankelijkheid zien van het leven. De foto’s laten het lege huis zien waar de ouders van Jan Kees Helms hebben gewoond. Aan de hand van indrukken in de vloerbedekking en kleurverschillen is te zien waar meubels hebben gestaan. Zijn ouders zijn overleden en het huis is leeg en krijgt een andere bestemming. In die tussentijd is de overgang van oud naar nieuw te zien.

Jan Kees Helms exposeert op Valkestraat 6.

Website van de kunstenaar

Bernard van Hemert

Bernard van Hemert maakt abstracte beelden in hout. Elke stronk of stam heeft zijn eigen verhaal. Jarenlang heeft de boom zonlicht opgenomen en koolstof omgezet. De boom wordt gerooid en krijgt een tweede leven in het beeld dat we samen maken. De tekening van het hout, de nerf, de knoesten en scheuren bepalen in belangrijke mate wat het beeld wordt en uitstraalt. Soms verwijder Bernard zo weinig dat de essentie van het hout tastbaar wordt. Soms haalt hij meer weg en voegt er op die manier gedachten of ervaringen uit zijn eigen leven aan toe.

Bernard van Hemert exposeert op xxx.

Website van de kunstenaar

Mieke en Jeanne van der Heijden

Mieke en Jeanne van der Heiden maken schilderijen op linnen, hout of papier en werken meestal met Oost-Indische inkt en acrylverf. Elk jaar werken ze samen aan een ander thema. Dit jaar en afgelopen jaar hebben ze onderzocht en vastgelegd wat het universele van het vrouw zijn is. Ze werken samen en ze werken in elkaars werk.

Het werk van Mieke en Jeanne van der Heiden is te zien op Muurhuizen 119.

 

Merlijn van der Hoeven

Het werk van Merlijn van der Hoeven heeft iets poëtisch, maar is eigenlijk altijd gebaseerd op vormen uit de natuur. Zij zoekt de grens op van het materiaal en combineert verschillende technieken. Zij maakt losse objecten maar ook lampen en sieraden.

Merlijn van der Hoeven exposeert op Nieuwstraat 13.

Website van de kunstenaar

Erna Huppelschoten & Frans Ottink (Studio Zand)

Frans Ottink en Erna Huppelschoten van studioZAND ontwerpen en maken serviesgoed en producten zoals vazen, urnen en sieraden van porselein en zilver. Zij voelen het als een plicht om de dingen zó mooi te maken dat ze lang mee gaan. Ze zien dat als een vorm van duurzaamheid. In het productieproces streven ze naar zo min mogelijk afval.

Het werk van Frans Ottink en Erna Huppelschoten is te zien op Muurhuizen 179, samen met dat van Anna Skubisz.

Website van de kunstenaar

José Hutjes

Keramiste José Hutjes heeft mensen en dieren of een combinatie daarvan als onderwerp. In haar atelier smelten beelden uit het verleden en dingen die haar raken samen tot een nieuw beeld. Haar werk is ruw van structuur. Details maken het beeld zacht en krachtig.

José Hutjes exposeert samen met Cornelia Nauta op Muurhuizen 80.

Website van de kunstenaar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z