Vreemde Gasten Amersfoort logo

Kunstenaars

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Hanna Salonen

De schilderijen van Hanna Salonen zou je symbolisch of sprookjesachtig figuratief kunnen noemen. Verschillende facetten van het leven van mensen en natuur vormen haar inspiratiebron. Haar onderwerpen variëren, soms hebben ze een wat serieuzere ondertoon, maar vaak ook gebruikt Hanna humor in haar werk.

Hanna Salonen exposeert samen met Caroline Eier op Drieringensteeg 1.

Website van de kunstenaar

Ruben van der Scheer

Vorm speelt de hoofdrol in het werk van Ruben van der Scheer. Hij is vooral gefascineerd door de kracht en eindeloosheid van de cirkel. Kenmerkend aan zijn werk zijn de welvingen en holtes, de verdwijning van de vorm ‘in het niets’, de interactie tussen binnen en buiten, en het spel met de visuele en fysieke aantrekkingskracht van lijn en oppervlak. Op de houtdraaibank ontstaan krachtige minimalistische objecten die uitnodigen tot aanraking en tegelijkertijd aanzetten tot contemplatie. Hoewel de cirkelbeweging in al zijn werk een terugkerend element is, vertonen de objecten grote diversiteit.

Ruben van der Scheer exposeert samen met Maartje van den Noort op Muurhuizen 103.

Website van de kunstenaar

Cathérine Schoenmakers

Textielkunstenaar Cathérine Schoenmakers is voortdurend op zoek naar manieren om textiel zelfstandig te laten staan. Daarbij experimenteert zij met verschillende technieken, zowel nieuwe als traditionele. Kenmerkend aan haar werk is de tegenstelling: complementaire kleuren naast elkaar, harde en zachte materialen, natuurlijk en kunstmatig, alledaags en bijzonder. Steeds is er een spel tussen perfectie en imperfectie en tussen spanning en verveling. Want een perfect op zichzelf staand object kan verveling oproepen, terwijl een object waarbij één schakel niet in balans is juist spanning kan laten zien.

Cathérine Schoenmakers exposeert samen met Anneke Koster op Muurhuizen 62.

Website van de kunstenaar

Anna Skubisz

Steeds meer schrijven sociale media, films en reclame voor wat we moeten voelen en hoe we moeten handelen. Maar onder deze dagelijkse realiteit gaat een andere, verborgen schuil, waar gevoelens en  ideeën niet duidelijk zijn omschreven. Uit deze laag komen de sculpturen van Anna Skubisz voort. Ze nodigen de toeschouwer uit om vanuit een nieuw perspectief naar het dagelijks leven te kijken. Meestal werkt Anna met natuurlijke materialen zoals zoals schapenwol of gerecyclede pulp. Materiaal, fysieke vorm en voorstelling vormen samen de sculptuur. 

GEWIJZIGDE LOCATIE: Het werk van Anna Skubisz is te zien op Muurhuizen 104, in het souterrain van de Stad van Cahen.

Website van de kunstenaar

Dennis Spelt

Het minimalistische werk van Dennis Spelt kenmerkt zich onder andere door het hergebruik van gevonden materiaal dat op een ‘ambachtelijke’ werkwijze wordt hergebruikt. In zijn experimenten met met afdrukken van zelfgemaakt tempera bijvoorbeeld wordt de natuur gereduceerd tot een enkele stip. Daarnaast werkt hij aan verschillende series tekeningen. Dit zijn meditatieve uitdagingen, waarbij hij blijft doortekenen tot een pen of een potlood helemaal leeg of op is. Een uitdaging tussen papier, medium en doorzettingsvermogen.

Dennis Spelt exposeert samen met Nora Baetens op Muurhuizen 59.

Website van de kunstenaar

Harry Spenkelink

Harry Spenkelink maakt handgevormde keramiek. Hij exposeert samen met German Jimenez op Valkestraat 5.

De kunstenaar op Facebook

Evelien Spoelder

Evelien Spoelder schildert met olieverf of hout. Via de nerven en noesten vertelt zij het verhaal van dat hout. Daarnaast maakt zij bloemobjecten, veelal hangende kunstwerken met verse bloemen.

Evelien Spoelder exposeert samen met Joke Rijneveen op Muurhuizen 145.

Website van de kunstenaar

Elizabeth Stanley

Naast acryl en olieverf op doek werkt Elizabeth ook met epoxy giethars op houten panelen. In haar nieuwste werk komt haar fascinatie voor kleur en haar onderzoek naar kleurcombinaties tot uiting, Daarnaast is haar grafische achtergrond te zien in haar recente monoprinten.

Het werk van Elizabeth Stanley is te zien op Muurhuizen 86A.

Website van de kunstenaar

Mijke Thijssen

Mijke Thijssen maakt kunst door wol te vervilten. Door middel van deze oeroude techniek creëert zij, naast kunstwerken aan de muur, ook bijvoorbeeld sieraden, bostaferelen, dierenmaskers en soepel vallende kledingstukken. Onder haar handen verbinden de wolvezels zich met behulp van water en zeep. En zo, op haast magische wijze, ontstaat haar sprookjesachtige wereld. Organische vormen hebben haar voorkeur. Het liefst werkt zij figuratief, met verfijnde details. Mijke wil met haar kunst de schoonheid en kwetsbaarheid van mens en natuur laten ervaren.

Het werk van Mijke Thijssen is te zien op Muurhuizen 54A.

Mary Treu

Beeldhouwer Mary Treu maakte in 1999 haar eerste vrouw uit steen. Daarna volgden nog vele andere vrouwelijke en mannelijke figuren. Mary gebruikt verschillende soorten steen. Sommige werken worden daarna in brons gegoten en sinds kort ook in aluminium. Haar beelden houdt ze zo strak mogelijk; de grilligheid van de steen bepaalt de sfeer. Sinds 2011 schildert Mary ook. Zij is autodidact.

Mary Treu exposeert op Havik 31, samen met bloemkunstenaar Lauritz Prins.

Website van de kunstenaar

José van den Tweel

De bouwwerken van keramist José van den Tweel hebben bijna altijd te maken met industrie en bedrijfsgebouwen. De kracht en robuustheid van oude fabrieken, de duidelijke vormen, is wat haar aantrekt. José werkt momenteel aan een serie ‘landschappen’, waarbij ze keramieken kubussen combineert met bedrukte en gepatineerde messing plaatjes.

Het werk van José van den Tweel is te zien op Muurhuizen 54A, samen met dat van Margriet Eyken en Louise de Vries Lentsch.

Website van de kunstenaar

Renske van Twillert

Renske  van Twillert  maakt abstracte schilderijen vol kleur, gelaagdheid en wervelende lijnen. Ze gaan over het vinden van de weg in de chaos. Over hoe alles bestaat en niet los van elkaar kan bestaan. Over verbinding, complexiteit, eenheid.

Renske van Twillert exposeert samen met Roderique Arisiaman op Muurhuizen 101.

Website van de kunstenaar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z