Marian Dessing richt zich op toegepaste kunst/vormgeving, ze maakt functionele producten. Daarbij werkt zij zoveel mogelijk met gerecyclede materialen. Tijdens Vreemde Gasten laat zij onder andere lampen van gelezen boeken zien. Van afgeschreven bouwhelmen presenteert Marian verlichting, opbergmogelijkheden en voorzieningen voor planten. Ook toont ze raamschermen/wanddecoraties met natuur als uitgangspunt.
Het werk van Marian Dessing is samen met dat van Nora Baetens te zien op Teut 92.
Margreet Dijkstra
Margreet Dijkstra maakt veelal tweedimensionale werken waarbij zij gebruik maakt van verschillende technieken en materialen, mixed media dus. Vaak is haar werk een combinatie van botanische figuren en geometrische vormen.
Margreet Dijkstra exposeert samen met Jet Kunz en Karen Pompe in de Lutherse kerk, Langestraat 61.
Laura Dinant
Laura Dinant laat zich graag inspireren door het stadslandschap van Amersfoort en door alles wat ze tegenkomt wanneer ze onderweg is. Ze is gefascineerd door kleine schijnbaar nutteloze gebouwen zoals elektriciteitshuisjes. Daarnaast laat ze graag het bijzondere zien van alledaagse en gewone plekken. Af en toe maakt ze ook gebruik van foto’s uit het nieuws als onderwerp voor haar werk. Ze schildert met olieverf op doek in een eigen impressionistisch realistische stijl.
Laura Dinant exposeert op Valkestraat 25.
Willemijn van Dorp
De inspiratiebron van Willemijn van Dorp is stromend water en wat daarmee samenhangt. Maar de magie van haar eeuwige, tijdloze ritme en beweging werd uiteindelijk hoofdthema. De abstracte beeldvorming die daaruit voortvloeit moet adem bevatten, de toeschouwer een gevoel van ruimte en vrijheid geven. Willemijn werkt met olieverf op doek, en met gouache of grafiek op papier.
Een schilderij ontstaat zonder vooropgezet plan. Meestal bestaat het uit meerdere bewegingen van streken en lijnen – schrapen, opnieuw lijnen trekken – drogen en weer over bestaande verflagen heen. Een soms eindeloos lijkend proces dat – als het lukt – geleidelijk een associatie met ritme en beweging ontvouwt.
In haar werk op papier probeert zij in een paar lijnen de essentie van wat haar voor ogen staat weer te geven. Dat vraagt veel papier, een grote prullenbak, `Ausdauer’, en een scherpe blik. En: wachten tot dat ene blad eruit springt…
Willemijn van dorp exposeert samen met Hannah Blom op Muurhuizen 62.
Dirk Duif
Dirk Duif wordt gedreven door een obsessie en liefde voor verschillende materialen. Voor hem is het proces van het creëren van een esthetisch beeld niet louter een artistieke handeling, maar eerder een intense manier om mijn verhaal en emoties over te brengen. Het stelt hem in staat om zijn innerlijke wereld en gedachten te vertalen in tastbare objecten, waarbij elk materiaal zijn eigen unieke karakter en mogelijkheden biedt.
Deze obsessie met materiaal vormt de kern van zijn ontwerpfilosofie. Het stelt hem in staat om de grenzen van creativiteit te verkennen en te verleggen, door objecten te maken die niet alleen functioneel zijn, maar ook een diepere betekenis hebben. Het overbrengen van zijn verhaal in de vorm van een esthetisch beeld is de essentie van wat hij wil bereiken als ontwerper en kunstenaar.
Dirk Duif exposeert samen met Lianne ter Maat op Weverssingel 24.
Githa van Eeuwen maakt tekeningen en schilderijen waarin verbeelding en realiteit elkaar ontmoeten. Haar voornaamste onderwerp is de manier waarop de mens zich verhoudt tot zijn natuurlijke omgeving. Zijn we onderdeel, of staan we erboven? En zijn de verschillen eigenlijk wel zo groot als we denken?
Githa van Eeuwen exposeert in de verborgen ‘huiskamer’ in de Stad van Cahen, Muurhuizen 104.
Sabine van Erkel
In haar werk combineert Sabine van Erkel verschillende technieken: collage, olieverf, acryl, grafische technieken, fotografie en sjablonen. Zij gebruikt bijvoorbeeld oude kranten en schuift zodanig met de structuren van platte teksten, koppen en kolommen dat er nieuwe vormen ontstaan, vooral menselijke figuren.
Sabine van Erkel exposeert op Zuidsingel 35B.